Przelewy pieniędzy do Polski!
Większości z nas, żyjącym na emigracji na Wyspach nie raz zdarzyła się potrzeba pilnego przelania pieniędzy do Polski. Niezależnie czy środki przelewamy sporadycznie, czy istnieje konieczność ich regularnego przesyłania w celu spłaty kredytu, lub wsparcia dla naszej rodziny, w każdym z tych przypadków, szukamy jak najkorzystniejszego rozwiązania, by pieniądze szybko i jak najniższym kosztem bezpiecznie trafiły do kraju.
2017-04-18, 14:31

Wiele osób korzysta do przesyłania pieniędzy z usług swych banków, w których posiadają konta, co jednak nie jest zbyt korzystną finansowo opcją, bo wiąże się z dużymi opłatami i niskim kursem wymiany. Podobnie sytuacja ma się z drogimi kontami walutowymi czy biurami oferującymi nadanie przelewu.

Z pewnością najlepszą obecnie alternatywą dla wyżej wymienionych sposobów transferu pieniędzy są serwisy internetowe, które nie tylko są najtańsze i oferują najlepsze kursy, ale także najwygodniejsze. W dowolnej chwili bowiem możemy zlecić przelew ze swojego komputera lub telefonu, bez konieczności wychodzenia z domu i oczekiwania w kolejkach, a opłaty są nawet kilkukrotnie niższe od tych pobieranych przez banki.

W internecie spotykamy się obecnie z całą masą firm oferujących usługi międzynarodowych przekazów pieniężnych, kuszących nas swą ofertą. Przed skorzystaniem, z usług jednej z nich, warto jednak nie tylko kierować się wysokością oferowanego kursu wymiany, lecz zwrócić także uwagę na wysokość opłaty, jaka naliczana jest za zlecenie transakcji. Bardzo istotne są również: czas realizacji przelewu i bezpieczeństwo transakcji w danej firmie, w celu sprawdzenia, których warto zapoznać się z opinią innych użytkowników.

Zagłębiając się w porównania i opinie firm oferujących przelewy, dominującą i cieszącą się największym obecnie uznaniem klientów jest firma TransferGo, która oferuje przelewy standardowe za opłatą zaledwie £0.99 (do kwoty 1000 funtów) przy jednoczesnym zachowaniu jednego z najatrakcyjniejszych kursów spośród wszystkich serwisów. Aktualny kurs wymiany możemy sprawdzić pod tym linkiem.

Standardowy przelew w cenie £0.99 realizowany jest w 24 godziny, TransferGo posiada jednak, jako jeden z nielicznych serwisów szybsze opcje przelewu. Za £1.99 realizowany jest przelew “Dziś” w ciągu tego samego dnia roboczego. Jeśli natomiast musimy przelać pieniądze np w weekend, to dostępna jest opcja “Ekspres” za £2.99 i pieniądze trafiają na konto zagraniczne następnego dnia rano lub super opcja “Teraz” za £4.99, w ramach której przelew realizowany jest natychmiast!

Firma TransferGo jest uznanym i sprawdzonym dostawcą usług płatniczych i objęta jest nadzorem przez HM Revenue & Customs, posiada licencję instytucji płatniczej i działa na podstawie regulacji wydanych przez brytyjski Urząd ds. Usług Finansowych (FCA). Nie istnieje tu zatem żadna obawa o powierzone do transferu środki pieniężne. TransferGo od lat cieszy się zaufaniem klientów, będąc jednym z najczęściej wybieranych serwisów, oferującym obecnie swe usługi w 44 państwach na całym świecie.

Korzystanie z TransferGo, podobnie jak i z każdej innej tego typu strony oferującej przelewy, jest bardzo proste. Wystarczy założyć konto, rejestrując się na stronie serwisu i już po kilku minutach można cieszyć się swobodną możliwością wykonywania przelewów. Usługa serwisu jest bardzo intuicyjna i posiada możliwość sprawdzenia w kalkulatorze walut, ile dokładnie funtów musimy przelać, aby odbiorca otrzymał dokładną wybraną przez nas kwotę w złotówkach, lub w innej żądanej walucie.

Obecnie na serwisie TransferGo obowiązuje promocja dla nowych użytkowników, w ramach której mogą oni wykonać całkiem bezpłatne przelewy!

Zrodlo: http://bmouth.pl/blog/jak-bezpiecznie-i-tanio-przelewac-pieniadze-do-polski/