Graj Fair. Startuje nowa kampania TransferGo z Piotrem Żyłą.
TransferGo, lider na rynku przelewów międzynarodowych, startuje z nową, międzynarodową kampanią reklamową. Jej celem jest promocja marki, która dzięki innowacyjnym rozwiązaniom oferuje jedne z najszybszych i najtańszych na rynku przelewów za granicę. A to wszystko w duchu Fair Play.
2017-11-07, 10:50

Kampania podkreśla korzyści, jakie oferuje marka – tanie, szybkie, bezpieczne, a przede wszystkim uczciwe przelewy za granicę. TransferGo to już 350 000 Klientów, ponad 1,5 miliona zrealizowanych transakcji i ponad 1 bln funtów zaoszczędzonych dzięki usługom firmy.

“Osią kampanii jest spot, który w sposób symboliczny przedstawia wartości marki. Koncepcja #grajfair (#fairplay) nawiązuje do filozofii marki – jesteśmy firmą uczciwą i transparentną, nasi Klienci to doceniają, a ich lojalność jest dla nas kluczowa. Ta relacja jest dla TransferGo jedną z najważniejszych wartości” – mówi Magdalena Gołębiewska, Country Manager TransferGo.

Zasad jest wiele. W życiu. W sporcie. Najważniejsza? Tylko jedna. Fair Play” – podążamy za głosem Piotra Żyły w spocie, ambasadora kampanii, utytułowanego skoczka narciarskiego, który słynie ze swojej szczerości i pozytywnego podejścia. Piotr z TransferGo współpracuje już po raz drugi. Niedawno mogliśmy oglądać go w mini-serialu “Żyła i Klasyk w Onlajnie”, emitowanym na kanale YouTube marki TransferGo. Tam, wraz z Wojtkiem Fiedorczukiem, w zabawny sposob wyjaśniali o co chodzi z “tą onlajnowoscią”. Czasem edukując, czasem wyśmiewając zachowania internautów. Wszystko w stylu Piotra - przyjemnie i lekko.

TransferGo jest inne niż reszta finansowych firm, nie są skostniali, a otwarci i pozytywni. Fajna sprawa, wszystko idzie szybko i tanio, a przecież o to chodzi” – komentuje skoczek swoją współpracę z marką.

“Tym razem, z uwagi na przedświąteczny czas, postawiliśmy na emocjonalne podejście. W życiu chodzi przecież o to aby wspierać siebie nawzajem, pomagać sobie, czyli przysłowiowo - GRAĆ FAIR. W TransferGo tak właśnie prowadzimy biznes”. - komentuje Gołębiewska.

TransferGo oferuje rewolucyjną pod względem cenowym ofertę przelewów zagranicznych, nawet 90% tańszą niż w bankach lub u innych dostawców. Dużą zaletą jest także to, że przelewy dostarczane są następnego dnia roboczego, a w opcji ekspress w zaledwie 30 minut.

“Zależy nam, aby dzięki kampanii poznało i wypróbowało nas jak najwięcej osób. Z tego powodu oferujemy kod FAIRPLAY, który niweluje opłaty za pierwszy przelew, nawet ten z dostawą w 30 minut ” – podsumowuje Gołębiewska.

30 sekundowy spot jest dostępny na kanale YT marki. Za zakup mediów do kampanii odpowiada dom mediowy Sales&More, spot zrealizowany został przy wspolpracy z agencja kreatywna 23Heroes, a wyreżyserowany przez niezawodnego Karola Moch.

Informacje o TransferGo:

Transfer Go, z siedzibą w Londynie, jest międzynarodową firmą zajmującą się przelewami zagranicznymi online. Produkty i usługi oferowane przez Transfer Go oferowane są w 45 krajach na Świecie. Firma jest jednym z najszybciej rozwijających się przedsiębiorstw w swojej branży. Założona w 2012 roku zrealizowała już ponad 1,5 miliona transakcji! Jakość świadczonych usług potwierdzają opinie Klientów, które śledzić można między innymi na niezależnym portalu TrustPilot, gdzie średnia ocen wynosi 9,5/10 (Doskonały). Spółka pozwala na dokonywanie przelewów w Europie, jak i poza nią. Niedawno TransferGo umożliwiło przelewy do Chin i Indii. Transfer Go ma siedzibę w należącym do Canary Wharf Group Level39, największym europejskim miejscu wspierającym firmy z rynku FinTech.

Więcej na: https://www.transfergo.com

ZAŁĄCZNIKI